Поликлиника Др. Ѓоше

__________________________________________________________________

Специјалистички прегледи

Систематски прегледи за вработени

Лекарски уверенија, Доплер - циркулација

Аудиометрија, ЕКГ, Спирометрија


 

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • green color
  • blue color
Р.Е. Општа Хируршка Амбуланта PDF Print E-mail

 


 

Персонал:

nate

Др.Наташа Јовановска - спец.по општа хирургија - CV


Мед.сестра Фросина ПетковскаУслуги:

Специјалистички Прегледи

Сите хируршки интервенции кои се изведуваат во локална анестезија

Третман и обработка на сите видови повреди и рани


Ново:

Кај хроничните рани лекувањето  е пролонгирано, отежнато, понекогаш многу комплицирано,при што времетраењето,како и успешноста зависат од пристапот и средствата кои ќе ги употребиме при нивното лекување. Затоа за прв пат во Куманово воведовме нов пристап во лекувањето така наречен влажен третман на хронични рани ( декубитус, венски и  артериски - дијабетички улкуси,опекотини,и постоперативни рани. Влажен третман на рани, за нас нова, а во светот веќе стандардна техника за третирање на хроничните рани овозможува побрзо, поуспешно, полесно и побезболно лекување. Според големиот број на клинички студии ваквиот третман се смета за најдобар начин за лекување на овој тип на рани и во спореба со стандардното преврзување овозможува да значително се намалат:

1.денови на лекувањето
2.бројот на преврските
3.бројот на компликациите и
4 болката кај пациентите

Најсовремено затворање на рани (сутури) со кожен степлер, лепак, стери стрипс, облоги  и непропустливи  за вода лепенки кои овозможуваат  преврските да трајат и до седум дена.

 

Превод

Временска прогноза

No data available
Скопје
--- °C
[Details]